Marulkskind

Recept (2 pers):

 • 1 charlottenlök
 • 4 skogschampinjoner
 • 1 knippe gräslök
 • 1 msk matfett
 • ½ dl Champagne (alt. mousserande)
 • 2 msk matlagningsgrädde
 • 1 tsk soja
 • 3 droppar honung
 • 1 krm salt
 • ½ tsk sesamolja
 • 1 tsk vetemjöl
 • 140 g Marulkskind (2 kinder)
 • 2 Serranoskinkskivor
 • 16 små pilgrimsmusslor

Dryck: Champagne

Till min födelsedag lagade jag och Nathalie en fantastisk middag. Efter ett trevligt besök hos Feskarn, blev det marulkskind på menyn! Jag vet att man inte ska överanvända fraser som det var obeskrivligt, det bästa jag någonsin… osv. Men i det här fallet måste jag få tillfället att göra det: Det här var den bästa fiskrätten, eller rätten i överhuvudtagen jag någonsin har ätit! Det var obeskrivligt gott och sällskapet och musiken var underbar! Kort sagt en oförglömlig födelsedagsmiddag:

1. Strimla 1 charlottenlök, 4 skogschampinjoner och stek de torra i en stekpanna. När de börjar bli gyllenbruna, släng i en klick smör.

2. Finhacka gräslök och blanda ihop.

3. Tillsätt ½ dl Champagne, 2 msk matlagningsgrädde, 1 tsk soja, 3 droppar honung, 1 krm salt, ½ tsk sesamolja.

4. För att göra röran tjockare, red ut den med lite vetemjöl.

5. Linda in Marulkskinderna i Serranoskinka. Stek de i en blandning av smör och olivolja.

6. Efter 2 min kan du lägga i pilgrimsmusslorna. Marulkskinderna ska stekas i ca 8-10 min.

Rekommenderat tillbehör till denna rätt är en fräsch sallad innehållandes någon söt frukt. I vårt fall blandade vi ihop ett halvt granatäpple med pärltomater, röd mangold och pinjenötter.

Detaljer: Kostar ca 70 kr/pers. Tar ca 30 min att tillaga.

4 thoughts on “Marulkskind

 1. Hej, det va länge sedan du gjorde en uppdatering. Jag är suger på mer av din goda mat.
  Bästa hälsningar C. Adamson

  • Hej! Kul att du tycker sa! Det ar precis vad jag behover. Det har varit en hektisk var, nu ar jag inte i Sverige.. men jag kan lova att det kommer komma uppdateringar under sommaren! R

 2. Tack för inspiration till vad jag skulle göra med marulkskinderna jag kom hem med idag. Jag halstrade dem på grillen och gjorde en sås baserat på ditt recept. Nypotatis och smörslungade primörer till det. Det blev kanske den bästa fisk jag gjort hittills.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *