Franska tortillas

Ingredienser (2 pers): 1 kronärtskocka, salt, 1 citronklyfta, 2 kycklingfiléer, olivolja, fajita-krydda, 1 tsk spiskummin, 2 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 stor näve skogschampinjoner, 2 tsk pinjenötter, 1 tomat, 1 avokado, guacamole-krydda, crème fraiche, 4 tortillas.

Dryck: Reserva del Señor, Tequila Añejo (Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av päron, honung, halm, lakrits och vanilj) samt isvatten.

Franska tortillas? Vad är det för nånting? Denna rätt är en kombination från två fantastiska matkulturer där de bästa ingredienserna är använda. Rätten är innovativ, har en speciell och mycket färgstark smak. Rekommenderar verkligen att du testar den!

1. Koka kronärtskockan med ½ msk salt och en pressad citronklyfta. Ställ en timer på 40 min och börja marinera kycklingen:

– Hacka kycklingfiléerna i relativt små bitar, häll i olivolja, fajita-krydda, spiskummin, timjan, oregano och en hackad vitlöksklyfta.

2. När kronärtskockan har kokat färdigt, kan du hälla av vattnet och börja skala den. Detta moment kan ses som en perfekt aptitretare medan man lagar resten av maten. När bara botten finns kvar, kan du skiva den i avlånga remsor.

3. Hacka skogschampinjonerna fint och stek de med olivolja, salt, timjan, oregano, pinjenötter och vitlök. Efter några minuter kan du slänga i den marinerade kycklingen.

4. Under tiden som champinjonerna och kycklingen steks, kan du hacka tomaten och börja göra en guacamole. När kycklingen nästan är genomstekt kan du slänga i tomaterna och steka på dem lite också. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor.

5. Värm en tortilla i en stekpanna eller i en mikrovågsugn. Lägg kyckling/champinjo-blandningen, guacamolen och kronärtskockan på tortillan, rulla ihop och njut! Det kan vara en av de bästa tortillorna du någonsin ätit!

Detaljer: Kostar ca 50 kr. Tar ca 1 h att tillaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *